1

Temat: Cel: 300km i więcej :>

Trasa: Droga asfaltowa wok??? chech?a (okr??enie 5,5km)
Data: sobota, 16 wrze?nia (chyba ?eby jakim? cudem by?o wi?cej ch?tnych na inn? dat? - dzie? p???niej jest u nas rajd Mamota, 16 jest maraton w Istebnej)
Cel: Przejecha? jak najwi?cej okr??e? chech?a w ci?gu jednego dnia wink (nasz docelowo przynajmniej 300km)

by?by kto? ch?tny na takie wyzwanie? ka?dy jedzie ile chce i z jakim tempem chce. Robimy to dla sprawdzenia siebie itp tongue jakby by?o wi?cej ludzi mog?o by by? fajnie

kto wst?pnie potwierdzi? ch??: keny, Foreight, Gosia, Rudy

2

Odp: Cel: 300km i więcej :>

Ja byłbym chętny, ale kto mnie po tym ,,odkręci''? tongue

PS Ale uważam, że cel 300 km dla samego celu jest bezsensu :->

3

Siema ciekawy pomysl ja sie na to pisze big_smile:D

4

Jak bede zdrowy i sie czuł na siłach, to czemu nie smile

tak przy okazji, to trzabybyło to rozreklamować tongue

moze przełom ?:D i jakiś sponsor moze by się znalazł big_smile

5

300km ?Phehe  Ja bym psychicznie tyle nie wydolił smile Moge jedynie się na was popatrzyć, przejechac kołko i wypic piwo na chechle ;p  no i ciekawe jaka bedzie pogoda bo w koncu to nie czerwiec .

--
Czas na holendry big_smile

6

Może pojadę, ale jak już to od 10-20 okrążeń big_smile

7

rozwell napisał(a):

Jak bede zdrowy i sie czu? na si?ach, to czemu nie smile

tak przy okazji, to trzabyby?o to rozreklamowa? tongue

moze prze?om ?:D i jaki? sponsor moze by si? znalaz? big_smile

nie chce tego nigdzie reklamowa? - nasza strona ma wystarczaj?ce odwiedziny (i to w wi?kszo?ci przez ludzi zainteresowanych tematyk?) wi?c nie ma potrzeby. Sponsor na co? chyba na d?tki w razie z?apania flaka, lub jaka? pizzeria na bufety na "trasie" ?eby si? nie zatrzymywa? big_smile

Nie b?dzie to te? jaki? rajd oficjalny (z policj? itp) wi?c ka?dy jedzie po prostu swoje - aczkolwiek troche ludzi mo?e si? tym zainteresowa?

kierunek jazdy: b?dziemy je?dzi? w stron? odwrotn? ni? pewnie my?licie - czyli od pi?y ko?cieleckiej w stron? szpitala w chrzanowie (z tym kr??tkim podjazdem). Dlaczego? Bo podczas takiego przejazdu nie potrzeba si? zatrzymywa? przy wjazd na drog? z podporz?dkowanej (jedziemy wszystko jakby po wewn?trznej) wi?c nie wybijamy si? z rytmu, nie ryzykujemy przypadkowego wypadku na skrzy?owaniu itp - bezpiecze?stwo przede wszystkim smile

Nikt te? nie karze jecha? 300 kilometr??w - ka?dy jedzie ile uwa?a za s?uszne.

Wojtek, my wymy?lili?my sobie ?e cykniemy 300km i nakr?cali?my si? na to od dawna wink A taka jazda w k???ko te? mo?e by? fajna - zale?y jak si? do tego podejdzie wink

8

Szale?stwo. To jest 13 godzin jazdy non stop jak nie wi?cej + odpoczynki i ja na pewno obiad wi?c razem 14-16h. Je?dzi?bym od 8:30 do 1 w nocy. Wed?ug mnie to ju? lepiej zrobi? jaki? Beskid i ograniczy? si? do 150. Tu chodzi o czas, a wi?c lepiej co? zaliczy?, ni? je?dzi? w k???ko, gdzie po trzech okr??eniach si? znudzi, bo nie ma motywacji poza rywalizacj?. Ale jak s?abszy zobaczy, ?e Keny na drugim okr??eniu mija go drugi raz to sobie odpu?ci. Pomys? jest ciekawy, bo w ka?dej chwili mo?na zjecha? do boksu na np. obiadek i wymian? opon, to taki mini rajd �formu?y1�. Moja idea je?d?enia na rowerze jednak nie polega na je?d?eniu dla je?d?enia, lecz na oszcz?dno?ciach z np. benzyny i dodatkowym zwiedzaniu miejsc w kt??rych nie by?em, lub doje?d?aniu na du?e odleg?o?ci bez koszt??w oraz robieniem (przy tym) w miar? dobrej kondycji kr??eniowo oddechowej. Ten pomys? jest dobry dla zawodowc??w nie maj?cych co zrobi? z energi? i b?d?cych ju? we wszystkich miejscach w promieniu 100km. Czyli Keny, ja najwy?ej mog? zrobi? 80km.

no risk no fun
Większość (86% społeczeństwa posiadającego mniej niż 110IQ) nigdy nie miała racji i nigdy jej nie będzie mieć.
UWAGA! INFORMACJE W MOICH POSTACH SĄ DARMOWE ZA CO GROZI KARA Z URZĘDU SKARBOWEGO.
http://podatki.wp.pl/kat,9231,wid,11492 … omosc.html

9

zmiana terminu ! jako ?e 16 wrze?nia te? nie mog? z powodu egzaminu na uczelni zrobimy to tydzie? p???niej..

23 wrze?nia - wi?cej czasu wi?c wi?cej ludzi si? o tym dowie i mo?e si? skusi wink

Jakub napisał(a):

Szale?stwo. (...) gdzie po trzech okr??eniach si? znudzi, bo nie ma motywacji poza rywalizacj?. Ale jak s?abszy zobaczy, ?e Keny na drugim okr??eniu mija go drugi raz to sobie odpu?ci.

...

Czyli Keny, ja najwy?ej mog? zrobi? 80km.

Kuba, zaczynamy pewnie oko?o 7 rano, ko?czymy (w naszym wypadku) pewnie po 21:00. Ja zak?adam jazd? z ?redni? pr?dko?ci? 30km/h - przynajmniej przez pierwsze 100 km tongue Teren jest dobry wi?c my?le, ?e z tym nie b?dzie problem??w wink a potem zobaczymy. W tamtym roku we wrze?niu zrobili?my z Lesiem i Foreightem 200km ze ?redni? ponad 24 odwiedzaj?c mi?dzy innymi Such? Beskidzk? (czyli troche g??rek by?o)

To ?e min? takiego np Anniego czy andrzosa par? razy na 100 kilometrach to jest logiczne - ka?dy jedzie swoim tempem. Ja np b?de jecha? razem z Foreightem (b?dziemy si? zmienia? na prowadzeniu co p??? okr??enia) ?eby si? mniej m?czy?.

I nikt te? nie zmusza do zrobienia 300km, ka?dy robi ile chce - wi?c nawet przejechanie jednego honorowego okr??enia b?dzie zauwa?one wink na ko?cu zrobimy liste kto ile zrobi? i zamie?ci si? na stronie smile

10

a poza tym zawsze mozna na potowarzyszyc przez 1-2 kolka - nie bedzie sie nam nudzic

Na wojnie nie ma nagrody za drugie miejsce.

http://Rowerowe.net

11

Keny, sorki ze sie pytam ale przejechałeś kiedyś 100km ze srednią prędkością 30km/h i mialeś chęc jechać dalej 200km ? Pomysł na pewno jest dobry i nie mam nic przeciwko. Ale wg mnie chyba trzeba bybylo zacząć lżej, żeby potem nie zdychać.

--
Czas na holendry big_smile

12

NIe ma co big_smile fajna wyprawa big_smile dooko?a big_smile Cheche?ka big_smile hihi big_smile logicze jest to ze sie na to pisze big_smile ale a? 300 km big_smile w?tpie czy to wytrzymam ;D ale bede pr??bowac big_smile

13

Dobra Keny przekonałeś mnie argumentem sprawdzenia kto ile zrobi... hehehehe Nie wiem ile zrobię, ale będę jeździł od tej 7 do 13:00, jeśli wyjdzie średnia 30km/h to może uda mi się zrobić 180km.

no risk no fun
Większość (86% społeczeństwa posiadającego mniej niż 110IQ) nigdy nie miała racji i nigdy jej nie będzie mieć.
UWAGA! INFORMACJE W MOICH POSTACH SĄ DARMOWE ZA CO GROZI KARA Z URZĘDU SKARBOWEGO.
http://podatki.wp.pl/kat,9231,wid,11492 … omosc.html

14

nie zrobimy 100km za srednia 30 tylko jakies 26-28km/h

Na wojnie nie ma nagrody za drugie miejsce.

http://Rowerowe.net

15

Wojtek napisał(a):

Keny, sorki ze sie pytam ale przejechałeś kiedyś 100km ze srednią prędkością 30km/h i mialeś chęc jechać dalej 200km ?

no dobra.. tongue wszystko wyjdzie w praniu. Ale żeby wyrobić przydało by się cisnąć trochę. Średnia 26km/h to wg mnie minimum totalne tongue Pojeździmy - zobaczymy