1

Temat: Dni Pstrąga i VII rajd szlakami zabytków ziemi krzeszowickiej 12-13.06

Witam
Szykują się dwie mam nadzieję dobre imprezy, które można połączyć w jedną.

Dni Pstrąga Dubie
http://www.kulturakrzeszowice.pl/dokumenty/pstrag.pdf

VII rajd szlakami zabytków ziemi krzeszowickiej
http://www.krzeszowice.pl/files/Image/gfx/rrr_2010.jpg

Termin: 13 czerwca 2010 (12 czerwca - dni pstrąga, 13 czerwca kontynuacja + rajd)

Dni Pstrąga rozpoczynają się już o 11: degustacja, blok imprez sportowo-rekreacyjnych itp.
Rajd o 14 i kończy się również w Dubiu. Na trasie dla zaawansowanych będzie odcinek specjalny w formie górskiego wyścigu. W zeszłym roku była to czasówka pod asfaltową górkę.

Ogólnie polecam i w tym roku również mam zamiar się wybrać, pojadę pewnie wcześniej tj. ok 11, a później od razu na rajd.
Zapraszam

2

Odp: Dni Pstrąga i VII rajd szlakami zabytków ziemi krzeszowickiej 12-13.06

Reprezentacja HardBike'u na pewno się wybiera na Rajd smile OS to zawsze jest jakiś uphill. W tamtym roku był to podjazd Frywałd-Sanka, w poprzednim chyba Krzeszowice-Miękinia, a w jeszcze wcześniejszym Czerna-Nowa Góra.

Tylko najtrudniejsze warunki potrafią zweryfikować Twoje umiejętności i psychikę.

3

My również się wybieramy smile Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma.

http://www.ktk.chrzanow.pl/index.php?id … 2,show,119  szczegóły na stronie.

Komisji Turystyki Kolarskiej ==> www.ktk.chrzanow.pl <==

4

Wychodzi na to, że dni Pstrąga jakoś odpłynęły wraz z wodą hmm Mam nadzieję, że jeżeli rajd zostałby odwołany to informacja pójdzie odpowiednio wcześniej.

"Z uwagi na trudną sytuację powodziową, tragedie ludzkie oraz niesprzyjające prognozy pogody na dni od 9 do 13 czerwca br. zmuszeni jesteśmy odwołać dni pstrąga w dniach 12 i 13 czerwca 2010 r.
Komitet organizacyjny przenosi tą imprezę na 4 i 5 września 2010 roku."

Tylko najtrudniejsze warunki potrafią zweryfikować Twoje umiejętności i psychikę.

5

No nie:/ co za pech.

Czy ktoś mieszkający w okolicy organizatorów mógłby potwierdzić, czy rajd się odbędzie?? Bo nie bardzo mam ochotę ciągnąć tam ludzi na darmo tak jak niedawno na rajd organizowany przez harcerzy, który został odwołany, ale nigdzie takiej informacji nie zamieścili.

6

Ja się wypowiem w imieniu harcerzy (chociaż do nich nie należę smile Czekając przy boisku zadzwoniliśmy do jednego z organizatorów z harcerstwa, dowiedzieliśmy się że rajd został odwołany 2 tyg wcześniej, ale gmina nie zamieściła aktualizacji na swojej stronie (sami harcerze zresztą też). Też nam się to wydawało podejrzane że nigdzie nie ma np plakatów.
Pozdrawiam
Maciek

7

Byłem dzisiaj w Sport Norze w Krzeszowicach (jeden ze sponsorów nagród) i dowiedziałem się że żadnej informacji o odwołaniu rajdu nie ma. Odwołane są tylko Dni Pstrąga.
Do zobaczenia na rajdzie smile
Maciek

8

Dzięki za informacje. Pogoda ma być przyjemna, więc warto się wybrać.  smile

9

Chciałem zakładać ten temat by spontanicznie zapytać ludzi czy ktoś jedzie a on jest big_smile

No to pytanie do ziomów Bikerów - jedzie ktoś na ten rajd z Was?

10

No i po rajdzie smile Mimo że trasa jakaś skąpa w tym roku to mnie się podobało! Piękny był OS... spod przychodni w Krzeszowicach, ustawieni byle jak usłyszeliśmy komendę "a to możecie jechać", od razu poszedł ogień - Keny, Hinol i ja daliśmy po zmianach żeby urwać resztę jeszcze na płaskim i w takiej kolejności dojechaliśmy prawie pod sam zakręt na krzyż przed którym Hinol wyprzedził Keny'ego, a ja na samym zakręcie uczyniłem to samo tongue Tak więc na krawędź kamieniołomu dojechaliśmy w kolejności Hinol, ja i Keny. Później jeszcze po drodze do Dubia nawiedziliśmy parę kałuż w lesie i zjechaliśmy na Dni Pstrąga które jednak się odbyły.
pozdrawiam i przypominam że 4 września Hard Bike organizuje zawody w Parku Potockich więc zapraszamy smile
Maciek
PS Bikerzy to mieli dzisiaj jakiś monopol na nagrody... żeby 3 aż trafić!
PS2 Mógłbym prosić o jakiś link do zdjęć z rajdu - chyba Anni fotografował?

11

Fotorelacja Annihilatora http://chrzanowski24.pl/turystyka-i-rek … rnia-dubie

Szkoda, że w sumie nie zdążył się nawet rozstawić kiedy było to potrzebne tongue