1

Temat: Trenażer Tacx Satori

Witam, w sprawach trena?er??w jestem troch? zielony:( Bardzo licz? na Wasz? szybk? pomoc. Kupi?em trena?er Tacx Satori, w instrukcji pisze, ?e rama trena?era jest przystosowana do pracy z rowerami o ?rednicy k??? od 610 do 720 mm. Jednak, ?eby zastosowa? ko?a w przedzia?ach 610-640 mm oraz 690-720 mm nale?y zamontowa? odpowiedni "unit mounting adapter set". Ko?a roweru g??rskiego maj? 26 cali czyli ok. 660 mm, z tego wynika, ?e nie musia?bym montowa? ?adnego adaptera. Jednak bez adaptera rolka trena?era nie dociska wystarczaj?co mocno opony. Czy w zwi?zku z tym mam zamontowa? kt??ry? z tych adapter??w? Jak, tak to kt??ry (na ko?a 610-640 czy 690-710)? Mo?e kto? z Was u?ywa tego trena?era, jak rozwi?za? ten problem?. Opr??cz tego mam jeszcze 2 pytania: Czy lekko scentrowane ko?a wp?ywa znacz?co na ?ywotno?? opony i rolki trena?era? Kupi?em specjaln? opon? na trena?er o rozmiarze 26"x1,25 ale go?ciu w sklepie powiedzia?, ?e nie ma odpowiedniej d?tki do tej opony i zaproponowa? mi d?tk? 26"x1.0, stwierdzi?, ?e to w niczym nie b?dzie przeszkadza?. Mam pytanie czy faktycznie ta d?tka wytrzyma w tej oponie pod ci?nieniem 6 bar??w oraz bior?c pod uwag? tak?e rozgrzan? opon? trena?era? Bardzo prosz? o szybk? pomoc. Pzdr