Odp: JAZDA - kto teraz gdzie jedzie lub planuje jechać na rowerze.
Etam atmosfera, my też możemy sobie zrobić swoją Paradę czy Masę, wystarczy troche chęci ![]()
Czas na holendry
Nie jesteś zalogowany(a). Zaloguj się lub zarejestruj.
Forum BikerTrzebinia.pl » Wycieczki, wyprawy » JAZDA - kto teraz gdzie jedzie lub planuje jechać na rowerze.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Następna
You must zalogować or zarejestrować to post a reply
Etam atmosfera, my też możemy sobie zrobić swoją Paradę czy Masę, wystarczy troche chęci ![]()
Dolinki podkrakowskie z Zabierzowa (pociągiem), wyjazd ok 10. Idziemy z buta. Może spadnie śnieg i będzie biało? ![]()
Plan taki:
jutro 8:30 spotykamy się tu na forum i kto chce jechać potwierdza, że jedzie
trasę i plan dokładny obmyślimy w pociągu (kto jedzie czy jedzie i jak się czuje itp)
Nie wiem dokładnie ile km ale raczej >20, tempo mocne (niektórzy uważają że bardzo mocne
ale jeszcze zależy od planu trasy)
Wstępnie ja, Agata, sponsor chętni. Reszta nie dała znać albo zajęta.
EDIT: temat też tutaj http://chrzanowski24.pl/grupy/viewdiscu groupid=14
No ja dalej bylbym chetny, ale czy jest ktoś więcej?
nooo, zgłoście się ktoś ![]()
o! szkoda ze dopiero teraz to widze.
Myśle że dolinki mozna też atakować z Rudawy - stacja przed Zabierzowem - bo prowadzi tam niebieski i zielony pieszy szlak. Oj piękny pomysł bo swoje tereny trzeba znać, zgodzi się ze mna zapewne monika![]()
niedziela, kolejna wycieczka "butna"
szczegóły --> http://chrzanowski24.pl/grupy/viewdiscu groupid=16
Ja dziś w Waszych rejonach byłe, zimno jak cholera ![]()
http://vanhelsing.bikestats.pl/index.php?did=259159
Ja dziś w Waszych rejonach byłe, zimno jak cholera
http://vanhelsing.bikestats.pl/index.php?did=259159
Ja też wczoraj byłem na rowerze, dystans nie szokuje bo coś lekko ponad 10 km, ale nie jestem taki twardziel, aby jechać bez ocieplaczy na spd. Mało tego: podwójne skarpetki, gruba z colmax + zwykła.
Ale nawet pomimo podwójnych rękawiczek, palce rąk mi marzły. Najgorsze jest to, że nie do końca się sprawdza ostry wysiłek (który celowo stosowałem) - staje się ogólnie ciepło owszem, ale paluchom u rąk to wiele nie pomaga. ![]()
Bo palce stóp i rąk nie pracują w ogóle wtedy, dodatkowo jak się upcha 10 warstw to ogranicza to krążenie i o wyziębienie nie trudno...
Lepiej zapobiegać niż leczyć
więc bardziej niż dodatkowe skarpetki i rękawiczki, lepiej zadbać o jakaś izolacje od zimna, np. wkładki do butów z aluminiową folią, niektorzy zaklejają otwory wentylacyjne buta jakimiś taśmami- podobno pomaga
Bo wiadomo, ochraniacze sa najlepsze ale kosztują kilka złociszy. No albo nałożyć jakas grubą skarpetkę na ..buta. Też podobno dobry tani sposób
A ręce to mysle, ze raczej bawełniane rzeczy odpadają, bo zbierają wilgoć, lepiej jakies polarowe rękawiczki albo windstoperowe jak juz ktos ma kase.
Później się dziwić dzieciom, że w lecie nie mogą jechać bo to kolanka bolą, bo stopki itd..
Zacznijcie w końcu myśleć o zdrowiu.
Dla mnie jazda 50km w takiej pogodzie to kretynizm!
Pozdrawiam
sławek chyba chciałeś powiedzieć, że jazdy nieodpowiednie ubranym w stosunku do pogody do kretynizm:P
bo ja jeżdzę cały rok tylko dobrze się ubieram jest to dużo zdrowsze niż np. jazda w zimie na trenażerze bez wiatraczków:P
Tak, jazda źle ubranym w taką pogodę to kretynizm ![]()
Ale jak lubi narzekać, że to kolana, że stopy bolą i woli siedzieć w domu to cóż poradzić ![]()
spontan plan: rower godzina ok 14, chechlo
Wczoraj z Wojtkiem coś myśleliśmy, żeby się gdzieś w niedziele wybrać po asfalcie. Dzisiaj bylem na wzgórzu Lipowieckim (w ramach szkolnych zajęć bez przedstawicieli grona pedagogicznego) i się potwierdziły nasze przypuszczenia, że w terenie jest jeszcze b. mokro, a nawet leży śnieg. Także jak ktoś ma pomysł na jakąś krótką trasę, to niech zapodaje, a jak nie to może ktoś się skusi na spontan? ![]()
peace
Posty [ 181 do 195 z 255 ]
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Następna
You must zalogować or zarejestrować to post a reply
Forum BikerTrzebinia.pl » Wycieczki, wyprawy » JAZDA - kto teraz gdzie jedzie lub planuje jechać na rowerze.
[ Stworzono w 0.033 sekund na podstawie 9 zapytań. Ale szybko! ]