1

Temat: I Rajd Toporczyków

heh... na polu jeszcze śnieg na kalendarzu 23 luty a ja otrzymałem wiadomość od pana kierującego organizacją "Ratuj Tenczyn", iż 18-go kwietnia ( tongue ) odbędzie się rajd z Morawicy do Rudna (zamek Tenczyn).  Nie wiadomo jeszcze w zasadzie nic tongue (nawet nie jest dokładnie określone, że jest to rajd rowerowy - ale myślę, że skoro jest napisane "otwarcie trasy turystycznej" to raczej chodzi o rowerek) ja spojrzałem na mapkę i jest to tylko/aż niespełna 20 Km.

Jak czegoś się dowiem więcej to dopiszę.

2

Odp: I Rajd Toporczyków

Ciekawe ciekawe, dobrze, że się coś dzieje w okolicy rowerowego smile

--
Czas na holendry big_smile

3

Po dystansie i informacji na stronie bodajże ratujtenczynek.pl mozna raczej wywnioskowac, ze ma to byc rajd pieszy. Choc zawsze mozna zaproponowac zrobienie rowniez rowerowego.

4

poprawka ratujtenczyn.org smile

5

no, czytałem tą wiadomość 3 razy i na stronie też kilka razy, i też już nie jestem do końca przekonany, że będzie to rajd rowerowy... no ale zobaczymy, jak będzie więcej informacji. A jeśli jednak to będzie rajd pieszy, to zawsze można się przejechać mimo wszystko.

6

jest plan rajdu:

I Rajdu Toporczyków Tęczyńskich
Morawica – Zamek Tęczyn
18.04.2010r.

-  8:30     - 9:30    zapisy na Rajd - na placu kościelnym w Morawicy
mile widziani:    piesi,   motocykliści,  rowerzyści (kaski obowiązkowe) – patrz regulamin Rajdu (str. 2)

Klub Podróżnika z Krzeszowic wędruje szlakiem podczas rajdu!!!!   

-  9:00         powitanie uczestników Rajdu -  msza św. w kościele św. Bartłomieja w Morawicy

- 10:00        zwiedzanie kościoła w Morawicy

- 11:00     wyruszenie na trasę Rajdu (ok. 3 – 4 godz. na pokonanie całej trasy)

- 12:45     I tura zwiedzania kościoła św. Katarzyny w Tenczynku – dla jadących na
                        motorach i rowerach

- 13:30     początek imprez towarzyszących - obok Zamku Tenczyn

- 14:00     II tura zwiedzania kościoła św. Katarzyny w Tenczynku – dla pieszych
                        uczestników Rajdu

- 15:30     powitanie uczestników Rajdu koło Zamku Tenczyn

- 17:00      przewidywane zakończenie I Rajdu Toporczyków Tęczyńskich

W programie m.in.
•    Wirtualne zwiedzanie zamku Tenczyn
•    Występ Bractwa ( Rycerskiego) Krakowskiej Chorągwi Nadwornej z siedzibą na Wawelu
•    Występ Tanecznic z Zabierzowa
•    Pokazy harcerzy z 13 Szczepu Drużyn Harcerskich i Zuchowych z Tenczynka
•    Ognisko
•    Występ Pań z Kół Gospodyń Wiejskich
•    Występ Grupy Teatralnej im. Jana Pawła II z Tenczynka
•    inne

WARUNKI UDZIAŁU W RAJDZIE:
a/ Zgłoszenie udziału w imprezie jest obowiązkowe. Swój udział należy zgłosić organizatorom imprezy w dniu rajdu  w godzinach 8:30 - 9:30 poprzez pisemną akceptację jego warunków.
b/ W przypadku rowerzystów i motocyklistów biorących udział w Rajdzie – obowiązkowe jest  posiadanie kasku.
c/ Dzieci i młodzież w wieku od 13 do 18 lat biorą udział w rajdzie na podstawie pisemnej zgody rodzica lub opiekuna prawnego.
d/ Dzieci poniżej 13 lat biorą udział w rajdzie pod opieką rodzica lub opiekuna uczestniczącego w rajdzie.

nie posiadam kasku więc na rajdzie się nie zjawię. =P ale może autkiem/rowerem podjadę o 13 pod zamek.

7

Z tymi kaskami z jeden strony dobrze z drugiej nie, bo propagowanie bezpieczeństwa na rowerze jest jak najbardziej git. Ale żeby to było obowiązkowe i  rowerzyści bez kasków nie mogli na taki rajd jechać już nie jest pomysłem trafionym. Bo to nie jest raczej żadna ekstrema czy wyścig ale tylko rajd dla rodzin
. Myslę jednak, że rowerzystów bez kasków przecież nie wygonią, w końcu to jest pobożny rajd, bardzo mi się to podoba, bo na większości niedzielnych wyścigów/rajdów zapomina się o spotkaniu z Bogiem w kościele.
Jakbyś michasz chciał, mogę Ci pożyczyć kask, ja i tak nie dam rady jechać na to smile

--
Czas na holendry big_smile

8

Dzięki, ale i tak chyba bym kasku nie ubrał, jakoś mnie to odstrasza a z obecną formą i tak bym pewnie całej trasy nie przejechał a zwłaszcza w 3-4 godziny. smile

9

Miałem pośredni kontakt z organizatorem i bikerzy są mile widziani na rajdzie smile Bo dzięki temu rajdowi ma zostać wyznaczony nowy szlak turystyczny/rowerowy... no i wogóle na mecie ma być jakaś "wyżerka" jakby to miało kogoś przekonać wink

Tylko najtrudniejsze warunki potrafią zweryfikować Twoje umiejętności i psychikę.

10

Bikerzy i wszyscy inni "skrzywieni psychicznie na kontakt z przyrodą" ta impreza jest dla WAS. Moja kolezanka zadbala, by wszyscy uczestnicy otrzymali endorfiny w prezencie. Pare sztuk kasków kolarskich do bezplatego wypożyczenia osobiście zapewniam, wiec prosze kontaktowac sie z KOMANDORKĄ RAJDU. a tutaj wszystkie informacje http://www.tenczynek.pl/wp/wp-content/p … czykow.pdf. Pozdrower
artur

11

wice napisał(a):

Bikerzy i wszyscy inni "skrzywieni psychicznie na kontakt z przyrodą" ta impreza jest dla WAS. Moja kolezanka zadbala, by wszyscy uczestnicy otrzymali endorfiny w prezencie. Pare sztuk kasków kolarskich do bezplatego wypożyczenia osobiście zapewniam, wiec prosze kontaktowac sie z KOMANDORKĄ RAJDU. a tutaj wszystkie informacje http://www.tenczynek.pl/wp/wp-content/p … czykow.pdf. Pozdrower
artur

Czy rajd się odbędzie w związku z tym, że wypada w tą niedzielę?

EDIT: znalazłem info, przełożony -  http://www.krzeszowice.pl/wydarzenia,wydarzenia,585.htm