1

Temat: Giant Yukon Disc 2008 - Prosze o pomoc

Witam
Proszę o podpowiedź co wymienić z osprzętu w tym rowerze aby się lepiej sprawował .
Preferuje jazde po leśnych duktach

2

Odp: Giant Yukon Disc 2008 - Prosze o pomoc

http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/inde … rod_id=143

3

Witaj Armagedon ! Ogolnie to fajny rowerek, ale jakbym miał coś zmieniać to przednią przerzutke bo jest troche marna, na jakieś alivio/deore no i chyba tyle, do spokojniej jazdy po lesie wystarczy smile Kiedyś możesz amora na coś konkretnego i w miarę zużywania się części zmieniać na lepsze.

--
Czas na holendry big_smile

4

Do zmiany:
- rama
- amor
- koła
- hamulce
- kiera
- mostek
- p+t przerzutki
- korba
- kaseta
- łańcuch
- pedały

Żartowałem smile
Zmieniaj to na co masz kasę smile

Bike Special Edition made by Sławek smile

5

Jeździj na razie na tym co masz. Po co zmieniać, jeżeli nie zależy Ci na wygrywaniu maratonów, ani na wadze. Sprzęt nie jest znowu taki zły, dopiero jak się coś zepsuje to wymień na coś lepszego smile

6

Hmm proszę mi wytłumaczyć co ma wygrywanie do tego aby inwestować w rower?
Bo ja inwestuje w rower tylko dlatego, że mnie to interesuje i jest to moim hobby a nie zależy mi na wygrywaniu, na wadze owszem zależy, ale niektóre części lekkie są bardzo tanie a ich nie mam smile

7

Że inaczej się jedzie na 14 kg rowerze, a inaczej na 10 kg na maratonach, gdzie każda sekunda jest ważna. I nie mówcie mi, że wygrana zależy tylko od człowieka, bo choć jest to podstawowy składnik wygranej, to jednak rower też ma tu coś to powiedzenia.
Kiedyś gadałem z kumplem, który próbował mi uświadomić, że spokojnie mógłbym wygrać TdP na MTB, bo to zależy tylko od mojej psychiki i silnej woli..

Nie wiem jakie zdanie ma Armagedon odnośnie tych rowerków, wyraziłem tylko swoją opinię, której się trzymam. Ja inwestuję dopiero jak się coś zepsuje wink

8

No to zacznę od wymiany przedniej przerzutki faktycznie ta która jest zamontowana to totalna porażka
a jaki serwis w okolicy polecacie? na pewno nie wybiorę się na ulice Kadłubek w Chrzanowie tam gdzie kupiłem ten rower i po przejechaniu 500m spadł mi łańcuch

9

Armagedon napisał(a):

i po przejechaniu 500m spadł mi łańcuch

Być może to tylko kwestia odpowiedniej regulacji?

10

Armagedon napisał(a):

No to zacznę od wymiany przedniej przerzutki faktycznie ta która jest zamontowana to totalna porażka
a jaki serwis w okolicy polecacie? na pewno nie wybiorę się na ulice Kadłubek w Chrzanowie tam gdzie kupiłem ten rower i po przejechaniu 500m spadł mi łańcuch

A kiedy ten rowerek kupiłeś ? Jako tako jeśli ta przerzutka jest nowa i nie ma luzów to chodzi fajnie, także to jest kwestia regulacji, ale pomysl sobie ze nawet w rowerze za 10tyś może Ci spaść łańcuch big_smile

vanhelsing napisał(a):

Kiedyś gadałem z kumplem, który próbował mi uświadomić, że spokojnie mógłbym wygrać TdP na MTB, bo to zależy tylko od mojej psychiki i silnej woli..

Chyba kolega był po sporym spożyciu wink Albo nigdy się nie ścigał na szosie smile

Ostatnio ugryzł(a) się w język: Wojtek (2009-01-25 10:39:18)

--

11

Kupiłem na wiosne w 2008 skaładał go jakiś młody gostek który przy robocie przybił sobie palec i pewnie dla tego nie przyłożył się do wyregulowania przerzutek

12

vanhelsing napisał(a):

Że inaczej się jedzie na 14 kg rowerze, a inaczej na 10 kg na maratonach, gdzie każda sekunda jest ważna. I nie mówcie mi, że wygrana zależy tylko od człowieka, bo choć jest to podstawowy składnik wygranej, to jednak rower też ma tu coś to powiedzenia.

Nie wiem jakie zdanie ma Armagedon odnośnie tych rowerków, wyraziłem tylko swoją opinię, której się trzymam. Ja inwestuję dopiero jak się coś zepsuje wink

Niezłego masz kolegę <lol>

Rozumiem różnicę 14 a 10 ale np. 10 a 9,5 nie ma żadnej smile

13

Armagedon napisał(a):

Kupiłem na wiosne w 2008 skaładał go jakiś młody gostek który przy robocie przybił sobie palec i pewnie dla tego nie przyłożył się do wyregulowania przerzutek

Hehe spoko nie ma sie co przejmowac bo mogl sie dopiero uczyc regulować smile Niemniej jednak po miesiacu masz pierwszy darmowy przeglad bo przewaznie po tym czasie się dociągają linki i przerzutki docierają i wtedy by Ci to zrobili big_smile

--