1

Temat: [drastyczne] prezentacja ,,bezpieczni kierowcy'' i wypadki

Wreszcie znalaz?em materia?y, o kt??rych m??wi? m??j instruktor ostatnio.

http://www.annihitek.net/prezentacja_be … erowcy.rar

Jest to prezentacja we flashu (jak kto? nie wie, do otworzenia tego potrzebna tego: http://www.adobe.com/support/flashplaye … oads.html) ofiar wypadk??w i ich przyczyn. Do?? ciekawy materia? i jak kto? jeszcze nie widzia?, to mo?e go to zainteresuje.

UWAGA: te materia?y s? prawdziwe i drastyczne - mo?na zobaczy? efekty wypadk??w, nawet takich, w kt??rych kole? oberwa? pokryw? silnika po zderzeniu. Bez ?adnej cenzury (zdj?cia policyjne)

2

Odp: [drastyczne] prezentacja ,,bezpieczni kierowcy'' i wypadki

A po co mi to? Jak mia? pecha to go trafi?o, ja mia?em pecha, ?e trafi?em na idiot?, kt??ry przyspieszy?, gdy by? wyprzedzany, wi?cej ju? na takiego nie trafi?. A b?d? je?dzi? jeszcze szybciej, bo to w?a?nie si? sta?o dlatego, ?e mia?em za s?aby samoch??d, a za bardzo zaufa?em maszynie i zgubi?a mnie rutyna. Nie ma pr?dko?ci niebezpiecznej, niebezpieczne jest ujemne przyspieszenie i rutyna.

no risk no fun
Większość (86% społeczeństwa posiadającego mniej niż 110IQ) nigdy nie miała racji i nigdy jej nie będzie mieć.
UWAGA! INFORMACJE W MOICH POSTACH SĄ DARMOWE ZA CO GROZI KARA Z URZĘDU SKARBOWEGO.
http://podatki.wp.pl/kat,9231,wid,11492 … omosc.html

3

Każdy powinien obejrzeć tą prezentację, nawet osoby nie posiadające prawa jazdy. Daje bardzo dużo do myślenia i pokazuje, że na drogach nie jesteśmy bezpieczni.

nawet jako piesi.

jeździmy na rowerach, większość jeździ niebezpiecznie także na rowerach, nie zdając sobie z tego sprawy, nie myśli co się może stać, nie przewiduje, i nie chodzi tu o prędkość, ale styl poruszania się na drogach rowerem i bezmyślność

EDIT:
Kuba, obejrzyj to tylko. Nie musisz komentować, ale chociaż obejrzyj

4

Anni, tym Ci? straszyli, ?e ju? rok zdajesz prawko ;-) ? Wypadki chodz? po ludziach i chyba kazdy wie jak wygl?daj? bez ogl?dania czarnych work??w. Prezentacja daje do my?lenia ale to nie s? ?adne nowo?ci :>

--
Czas na holendry big_smile

5

Wojtek napisał(a):

Prezentacja daje do myślenia ale to nie są żadne nowości :>

co nie zmienia faktu, że powinno się ją objerzeć

6

Pasy to tam ola?, jak kto? chce to niech sobie zapina/nie zapina. Ale tam kt??ry? slajd (chyba par?) jest o tym, ?e ginie kole? na dwupasm??wce, kt??ry jecha? z przeciwnego kierunku, bo drugiemu auto zarzuci?o i znalaz? si? nie na swoim pasie. Zgin??, cho? jecha? prawid?owo.

I tak jak keny m??wi?, prezentacja daje do my?lenia i warto obejrze?.

7

Nie mam czasu na takie brednie, widzia?em ju? motocyklist??w porozrywanych na cz??ci i wiele innych rzeczy i to do mnie nie przemawia. Policja jak zwykle nie ma co robi? za pieni?dze podatnika. A jak pisa?em o bezpiecze?stwie na rowerach to ?e?cie marudzili. Bo na rowerze trzeba si? pilnowa? i na motocyklu, bo jaki? idiota mo?e nam zrobi? akuku (teraz gonisz ty). Samochodem je?dzi tak jak si? je?dzi, ograniczenia pr?dko?ci to tylko nap?dza fors? bandytom w policyjnych mundurach, rasie patologicznych nadzorc??w ala Stanis?aw Anio? (Alternatywy 4 Bareja). Na rowerze trzeba je?dzi? jak najbli?ej pobocza, a najlepiej po drogach terenowych. Je?d?? tras? do Krakowa 79 na rowerze i staram si? nie przeszkadza? samochodom, a i tak Tiry tr?bi?, jednak uwa?am, ?e maja prawo nie lubi? rowerzyst??w, zw?aszcza Tiry, bo drogim mamy jakie mamy i Tiry maj? do tego prawo. Je?dzi? b?d? cho? wiem jakie to niebezpieczne, ale przestrzegam na rowerze podstawowych zasad, za? dla ?ami?cym przepisy rowerzystom to nat?uk?bym do g?owy prawa fizyki, a przyspieszaj?cym kierowcom gdy s? wyprzedzani urwa? jaja, cho? prawdopodobnie ich nie maj?.

no risk no fun
Większość (86% społeczeństwa posiadającego mniej niż 110IQ) nigdy nie miała racji i nigdy jej nie będzie mieć.
UWAGA! INFORMACJE W MOICH POSTACH SĄ DARMOWE ZA CO GROZI KARA Z URZĘDU SKARBOWEGO.
http://podatki.wp.pl/kat,9231,wid,11492 … omosc.html