1

Temat: Na narty

co prawda p??ki co to nie ma ?niegu (cho? w czw i pt da?o sie jeszcze poje?dzi?) ale mo?e kto?  w ramach odpoczynku od roweru by sie wybra? do Szczyrku np. za 2 tyg troche poje?dzi? (o ile bedzie wiadomo co)......w planach jazda od rana do wieczora mo?e nawet uda sie za?atwi? mo?liwo?? zaliczenia kursu i egzaminu na instruktora (wiecie co to daje...wchodzenie na wyci?g bez kolejki i takie tam inne upusty) no ale to dla tych lepiej je?d??cych.....by?by kto? ch?tny??

2

Odp: Na narty

nie mam nart i nie umiem jezdzic na tym czyms, wiec odpada

Na wojnie nie ma nagrody za drugie miejsce.

http://Rowerowe.net

3

Ja bym sie z ch?ci? nauczy?, ale je?dzi? wog??le na nartach tongue

4

Narty maj? jedn? wad?, kt??rej nie ma rower w takich wypadkach - nie mo?na nimi podjecha? na g??r?. Przez te wspinaczki du?o si? traci, a wyci?gi kosztuj?.

Pomijam ju? buty narciarskie - nieodpowiednie wyregulowanie zapi?cia, mo?e si? sko?czy? z?amaniem kolana przy ciut pechowszej glebie. SPD to przy tym ma?y piku?.

Ostatnio ugryzł(a) się w język: Annihilator (2007-01-07 20:09:24)

5

Oo Anniemu chce si? podjazd??w ;-) Kup bieg??wki to b?dziesz ?miga? pod Bo?niow? i z podrotem. Ja si? nosi?em z tym zamiarem ale taka zima nasz?a, ?e lepiej jest je?dzi? w domu lub na dworze  na rowerze ni? wyczekiwac ?niegu w lutym .Chocia? podobno najwi?kszy atak zimy ma by? w marcu neutral

--
Czas na holendry big_smile

6

Annihilator napisał(a):

Narty maj? jedn? wad?, kt??rej nie ma rower w takich wypadkach - nie mo?na nimi podjecha? na g??r?. Przez te wspinaczki du?o si? traci, a wyci?gi kosztuj?.

Pomijam ju? buty narciarskie - nieodpowiednie wyregulowanie zapi?cia, mo?e si? sko?czy? z?amaniem kolana przy ciut pechowszej glebie. SPD to przy tym ma?y piku?.

on jak zwykle widzi same wady i podchodzi do sprawy "teoretycznie"

7

Anni jeszcze nie widziałem i nie słyszałem żeby przez but złamać kolano....tym bardziej na nartach...od tego są wiązania żeby sie wypieło...tak jak spd...nawet najgorzej zapięty sie wypnie...znam to z autopsji:p
prędzej na desce sie można połamać co jest "normalne"

Ostatnio ugryzł(a) się w język: Gregory (2007-01-08 19:44:32)

8

Foreight napisał(a):

on jak zwykle widzi same wady i podchodzi do sprawy "teoretycznie"

Je?dzi?em par? razy, wi?c tyle o ile to wiem, wi?c tu ju? nie jest ,,teoria''.

Gregory napisał(a):

Anni jeszcze nie widzia?em i nie s?ysza?em ?eby przez but z?ama? kolano....tym bardziej na nartach...od tego s? wi?zania ?eby sie wypie?o...tak jak spd...nawet najgorzej zapi?ty sie wypnie...znam to z autopsji:p
pr?dzej na desce sie mo?na po?ama? co jest "normalne"

Nie s?ysza?e? o z?amaniach kolan na nartach? To co Ty za nart lub but??w u?ywasz?

Ot??? ja jako pocz?tkuj?cy narciarz zawsze to mia?em na s?abo ustawione (znaczy, ?eby przy ka?dym dziwnym uderzeniu si? mia?o wypi??). Pech raz chcia?, ?e przy pr?dko?ci 5 km/h ?le sobie skr?ci?em i wjecha?em do rowu. Zaliczy?em nie mniej ?mieszn? gleb? ni? na rowerze, przy czym, narty mi si? nie wypi??y i par?na?cie sek mia?em kolana nienaturalnie wyskr?cane, fes bola?o, ale na szcz??cie na b??lu si? sko?czy?o i zdo?a?em si? wykaraska? z tego. Buty usztywniaj? Ci kostki - a kolan ju? nie, wi?c kolana lec? przy tym sporcie i ka?dy Ci to powie. Nie wiem, czy Kuba nawet nie mia? epizod??w ze z?amaniem kolan na nartach, jak si? wypowie to wtedy b?dziesz wiedzia?, bo dok?adnie nie pami?tam. Ostatnie g?o?ne takie z?amanie mia? Arnold Szwarzenegger w grudniu.

9

Anniu taki juz twoj los tongue

10

Annihilator napisał(a):

Nie s?ysza?e? o z?amaniach kolan na nartach? To co Ty za nart lub but??w u?ywasz?

Fischer RC4 WorldCup SC + Nordica SpeedMachine 10

Annihilator napisał(a):

Ot??? ja jako pocz?tkuj?cy narciarz zawsze to mia?em na s?abo ustawione (znaczy, ?eby przy ka?dym dziwnym uderzeniu si? mia?o wypi??). Pech raz chcia?, ?e przy pr?dko?ci 5 km/h ?le sobie skr?ci?em i wjecha?em do rowu. Zaliczy?em nie mniej ?mieszn? gleb? ni? na rowerze, przy czym, narty mi si? nie wypi??y i par?na?cie sek mia?em kolana nienaturalnie wyskr?cane, fes bola?o, ale na szcz??cie na b??lu si? sko?czy?o i zdo?a?em si? wykaraska? z tego. Buty usztywniaj? Ci kostki - a kolan ju? nie, wi?c kolana lec? przy tym sporcie i ka?dy Ci to powie. Nie wiem, czy Kuba nawet nie mia? epizod??w ze z?amaniem kolan na nartach, jak si? wypowie to wtedy b?dziesz wiedzia?, bo dok?adnie nie pami?tam. Ostatnie g?o?ne takie z?amanie mia? Arnold Szwarzenegger w grudniu.

ja swoich pocz?tk??w ju? nie pami?tam bo by?o to jakie? 15 lat temu ale zawsze stara?em sie podchodzi? do tego w miare profesjonalnie wiec zapina?em buty praktycznie do b??lu ?eby jak najbardziej usztywni? nog? i mie? jak najlepszy kontakt z nart?, pozatym buty si?gaj? tu? pod kolano wiec i jego usztywniaj?
to ?e kto? ?le sie zapina i nie umie sie wywraca? - bo tego te? wypada sie nauczy?, tzw kontrolowana gleba to podstawa ?eby sie nie po?ama? - to ju? jego pech:p
a Arnold jest stary gruby i ma osteoporoze:p